Dameszadel

Ingrid Sanders rijd zelf ook dameszadel, hier te zien met Nescio. Natuurlijk is zowel hoofdstel als borsttuig zelf gemaakt en het dameszadel gerestaureerd.

Premium Award
In 2016 heeft Ingrid deel genomen aan de National saddlery competition van de Society of Master Saddlers in Engeland. Dit is een competitie voor zadelmakers die in Engeland opgeleid, gediplomeerd en lid zijn van de Society of Master Saddlers. Ingrid heeft voor Class 11: Side Saddle een dameszadel gemaakt en werd derde, daarbij kreeg zij een Premium Award voor excellent vakmanschap.

Pas service
De pas service die we voor het herenzadel hebben is er ook voor het dameszadel want ook hier is het van belang dat de pasvorm van het zadel aansluit op die van het paard om de amazone goed te kunnen dragen.

Wat is er nog meer mogelijk.
We repareren , restaureren maar ook geheel nieuwe dameszadels behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast maken we ook langere teugels, beugelriemen voor de verschillende merken zoals Mayhew, Champion & Wilton en Owen, balanssingels en zo zijn er nog wel meer dingen op te noemen die specifiek te maken hebben met het rijden in dameszadel. Heeft u iets in gedachten wat hier niet bij staat  neem dan contact met ons op

Voor en na.
Restauratie van een dameszadel die in 1911 gemaakt is en in 2020 gerestaureerd.

Voor en na.
De krukken zijn gerestaureerd en het zweetblad gerepareerd.

Beschermhoes.
Een beschermhoes voor uw zadel inclusief een opbergvak voor de stijgbeugel met riem en een handige opening aan de voorkant van het zadel zodat u het makkelijk kan tillen.

Linnen.
Als de serge kussens zijn ingereden dan komt er ter bescherming een linnen laag over welke met de hand wordt vastgenaaid.